Het Hertals Zeemanskoor

Toen einde 2013 ene Michel V.K. het idee lanceerde dat Herentals rijp was voor een “zeemanskoor”, werden er grote ogen getrokken. Nochtans was er water genoeg, aldus insiders, want met de Nete, het Albertkanaal, de Kempische Vaart, het Netepark, de Jachthaven en zelf de “gedempte vaart”, kon het niet anders of menig zoetwatermatroos zou er zich in zijn sas voelen.

Enkele stoere zeemannen namen het roer in handen en prompt monsterden 29 zeebonken aan voor een eerste optreden in ’t Hof op 11 mei 2014.

Na optredens in de cafés-chantant van De Gagel, het Dream Cruise Concert van het college-harmonieorkest, IJsselstein in Holland, de jachthaven, het rusthuis St.Anna, het culturele evenement Montmartre in het begijnhof, ‘A happy day with Noi-Ga-Zee’ en ‘Cruise in Thals’ in ‘t Schaliken, ‘Schipper Ahoy’ in Noorderwijk en Poederlee en 2x Zeemansplezier in de Chapelle Imperial is de geestdrift van het Hertals Zeemanskoor niet meer te temperen.

De groep bestaat vandaag reeds uit 65 enthousiaste “zeemannen”, en misschien wordt jij wel onze nr 66.

Repeteren doet we in het Molenhuis bij Simonne, à rato van één à twee repetities per maand op een dinsdagavond.Neem een kijkje op www.hertalszeemanskoor.be en ontdek wat we allemaal uitspoken.

Contacteer Het Hertals Zeemanskoor
adresp.a. Vettersdel 13
2200 Noorderwijk
telefoon014 - 26 27 07
mailhertals.zeemanskoor@gmail.com
websitewww.hertalszeemanskoor.be