Theaterspektakel vzw

Theaterspektakel, stadstheater Herentals

Theaterspektakel werd in 1985 opgericht als theatergezelschap. Eén van de oprichters, de betreurde Walter Rits, had vele jaren lang de artistieke leiding over het gezelschap. In 1993 werd Theaterspektakel vzw officieel erkend door de stad Herentals en sindsdien profileren we ons als stadstheater.

Theaterspektakel wil iedereen de kans geven om vol passie als liefhebber met theater bezig te zijn, zowel op als achter de scène. Artistieke en sociale doelstellingen gaan hand in hand: we willen als gezelschap artistiek kwaliteitsvolle voorstellingen brengen voor een breed publiek, vanuit een open en dynamisch groeps- en creatieproces. Een diversiteit aan genres en stijlen staat centraal. Daarvoor werken we samen met professionele theatermakers en regisseurs met oog voor het sociale aspect van onze vereniging.

Sinds 1996 brengt Theaterspektakel ook producties voor en door kinderen en jongeren, wat in 2004 resulteerde in de oprichting van Theaterling. We hechten dan ook veel waarde aan de samenwerking met en de doorstroming van de jongeren naar onze werking.

Vanuit ons sociaal engagement naar de lokale en provinciale cultuurbeleving, staan wij ook steeds open voor samenwerkingsprojecten.

Bezoek onze website www.theaterspektakel.be voor meer informatie omtrent onze programmatie.

Wij zien u graag / Tot op één van onze voorstellingen!

Contacteer Theaterspektakel vzw
adresBurchtstraat 7/101
2200 Herentals
mailinfo@theaterspektakel.be
websitewww.theaterspektakel.be
facebookwww.facebook.com/Theaterspektakel-vzw-184450424952078/