Theaterspektakel vzw

 
 

Theaterspektakel vzw werd in 1985 opgericht als theatergezelschap. Eén van de oprichters, de betreurde Walter Rits, had vele jaren lang de artistieke leiding over het gezelschap. In 1993 werd het gezelschap officieel erkend door de stad Herentals en profileerde zich sindsdien als stadstheater.

Theaterspektakel vzw wil als vereniging iedereen de kans geven om toneel te beleven, zowel op als achter de scène. Naast sociale doelstellingen staan ook artistieke doelstellingen centraal. Het gezelschap wil immers kwaliteitsvolle voorstellingen brengen, voor een breed publiek en met een grote artistieke variatie. Verschillende genres komen aan bod en regelmatig worden er cross-overs gemaakt met andere disciplines (vb. circus, dans, zang, …).

Sinds 1996 brengt Theaterspektakel vzw producties voor en door kinderen en jongeren. Deze jeugdwerking werd in 2004 verder uitgediept met de oprichting van het autonome jeugdatelier Theaterling. Naast producties bieden zij ook workshops aan aan haar spelers tussen 10-18 jaar. Theaterspektakel hecht dan ook veel waarde aan de samenwerking met en de doorstroming van de jongeren en tracht deze gezonde mix ook steeds te reflecteren in gevarieerde castings.

Theaterspektakel vzw wil ook beginnende regisseurs een kans geven zich te tonen en streeft dan ook hier naar een gezonde mix van aanstormend talent en gevestigde waarden.Vanuit ons sociaal engagement naar de lokale cultuurbeleving, staan wij steeds open voor samenwerkingsprojecten.

Dit alles proberen wij te omkaderen met een deugdelijk bestuur met duidelijke functiesplitsingen:

  • Serge Van Goubergen, voorzitter en dagelijkse leiding
  • Vera Goris, administratieve leiding
  • Jan Snoeys, zakelijke leiding
  • Kristof Van Regenmortel, productionele en logistieke leiding
  • Jelle De Grauwe, artistieke leiding
  • Wouter Peeters, verantwoordelijke Theaterling
 
 

e-mailinfo@theaterspektakel.be
websitewww.theaterspektakel.be