Kamermuziekensemble Luciano


 
 

Luciano is met Luc Dresselaers in tien jaar tijd uitgegroeid van een blokfluittrio tot een kamermuziekensemble met blokfluiten en een volwaardige strijkersgroep, soms aangevuld met slagwerk.

Geleidelijk aan bouwde Luciano enkele vaste waarden uit in het jaarprogramma. Zo is er tijdens de Week van de Amateurkunsten een Aperitiefconcert in de Lakenhal of in kasteel Le Paige in Herentals en spelen we jaarlijks een themaconcert 'Spring' in de Zandkapel in Noorderwijk en een kerstconcert in de Sint Catharinakerk op het begijnhof van Herentals. Het ensemble musiceert ook tijdens recepties, huwelijksvieringen, begrafenissen en vernissages. Reeds voor de derde maal doet Aarschot in 2012 beroep op Luciano om het Stadspark muzikaal op te fleuren tijdens de jaarlijkse St.-Rochusverlichting op 15 augustus. Luciano is steeds op zoek naar nieuwe klankkleuren en frisse ideeën. Aanvankelijk werd vooral barokmuziek gespeeld uit Duitsland, Frankrijk en Italië. Er kwamen echter ook al bladzijden uit de Lage Landen vanaf de middeleeuwen en van de Engelse impressionisten aan bod.

Sinds kort slaat het ensemble o.l.v. Jef Dresselaers zeer uiteenlopende nieuwe wegen in en wagen wij ons ook aan salonmuziek en geestelijke muziek voor koor en orkest.

Wij repeteren op donderdag van 20u00 tot 22u00 in het salon van Huize De Sterrewijzer in Olen. Wie zin heeft, kan een open repetitie bijwonen. Steeds van harte welkom !
 
 

websitewww.lucianokamermuziek.be