De Dorpel vzw

 
 

De Dorpel vzw is een organisatie voor mensen in armoede in de regio Herentals. We zijn vooral een ontmoetingsplaats voor alleenstaanden, eenzamen, kansarmen, mensen in nood. Mensen die omwille van financiële, persoonlijke of psychische problemen vaak geen of moeilijk aansluiting vinden in onze samenleving.

Door een open huis te zijn, willen we deze mensen een plek bieden om tot rust te komen. Andere mensen te leren kennen. En vooral hun eigenwaarde te herwinnen om opnieuw volwaardig deel te nemen aan de samenleving.

Daarom bieden we vier dagen per week aan een zeer democratische prijs een gezonde gevarieerde maaltijd aan. Het ontmoetingshuis is bijna dagelijks geopend zodat er steeds bij een kop koffie op verhaal kan gekomen worden. Er is de lees- en schrijfgroep met vorming op maat, een poëzie- en hobbygroep, en er is gratis computerbegeleiding om de digitale kloof te dichten. Eveneens hebben we een tweedehands kledingshop met bewust lage prijzen en kortingen voor de minstbedeelden, en organiseren we culturele uitstappen, een Sinterklaas- en Kerstfeest voor mensen én kinderen die dit anders moeten missen.

Heb je interesse om als vrijwilliger of als bestuurslid mee te werken? Neem dan zeker contact op met ons.

 
 

websitewww.vzwdedorpel.be