Herdenkingsmedaille - ontwerpwedstrijd

Naar aanleiding van het project "Een streepje Francken" zal Numismatica Herentals een speciale herdenkings­medaille uitbrengen. Hiervoor organiseert de vereniging, in samenwerking met de cultuurraad, een ontwerpwedstrijd. Ontwerpen voor de voorzijde van deze medaille (75 x 50 mm) kunnen ingediend worden tot 1 oktober 2017. De winnaar ontvangt een zilveren plaket van zijn bekroond ontwerp en twee inkomkaarten voor "Een streepje Francken".

Wedstrijdreglement
 1. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Numismatica Herentals in samenwerking met de Herentalse Cultuurraad.
 2. Het ontwerp moet in het teken staan van '400 jaar Francken' en/of van de schilderijen van de familie Francken in de Sint-Waldetrudiskerk.
 3. De wedstrijd loopt tot uiterlijk 1 oktober 2017. Inzendingen die na deze datum worden ingediend komen niet meer in aanmerking.
 4. Het ontwerp moet aan de volgende technische vereisten voldoen:
  • Het ontwerp kan liggend of staand zijn en moet een afmeting hebben van minimum 2x en maximum 3x de afmetingen van het originele plaket (75x50mm).
  • De volgende tekst moet deel uitmaken van het ontwerp:
   400 jaar Francken / Herentals 2018
  • Het ontwerp kan ingediend worden als een handgemaakte tekening of als een tekening gemaakt op de computer. Bij een digitale tekening moet gebruik gemaakt worden van een vectorieel bestand opgemaakt in Adobe Illustrator of CorelDraw van het type .ai, .eps of .cdr.
  • Het ontwerp moet opgemaakt zijn in zwart/wit of met duidelijke grijstinten, waarbij zwart het hoogste niveau van de plaket voorstelt en wit het laagste niveau.
 5. De inzending bestaat uit het ontwerp zelf, samen met een tekst waarin de ontwerper een korte toelichting geeft bij het ontwerp: wat stelt het voor, welke referenties bevat het naar de familie Francken, naar de Sint-Waldetrudiskerk, naar Herentals… ?
 6. De ontwerpen kunnen ingediend worden, met duidelijke vermelding van de naam van de inzender en zijn contactgegevens:
  • Aan de balie van de Dienst Toerisme, Grote Markt 35 te Herentals, met duidelijke vermelding "Wedstrijd Francken" op de enveloppe.
  • Via de post, gericht aan Numismatica, Postbus 105, 2200 Herentals
  • Ontwerpen die op de computer werden gemaakt kunnen opgestuurd worden per mail aan rudy.dillen@telenet.be of info@streepjefrancken.be.
 7. Het winnend ontwerp wordt gekozen door een jury die bestaat uit de leden van de Herentalse Cultuurraad en van het bestuur van Numismatica Herentals. De winnaar wordt in januari 2018 bekendgemaakt.
 8. De winnaar ontvangt een zilver plaket van zijn bekroond ontwerp en 2 kaarten om de evocatie "Een streepje Francken" bij te wonen op een dag naar keuze (za 21 of zo 22 april 2018).
 9. De deelnemers aan de wedstrijd geven toestemming aan de organisatoren om hun inzending te verspreiden in de media en te gebruiken voor promotiedoeleinden.
 10. In geval van betwisting heeft de jury steeds het laatste woord.